Wspólnie z Wolne Miasto Warszawa, Inicjatywa Warszawa, Partia Zieloni Warszawa przedstawiliśmy dzisiaj naszego kandydata na prezydenta Warszawy. Będzie nim Jan Śpiewak.

Nasze wiceprezydentki

Zaprezentowaliśmy też cztery kandydatki na funkcję wiceprezydentek Warszawy. Hanna Gospodarczyk, liderka warszawskiego Razem, będzie odpowiadać za sprawy społeczne. Paulina Piechna-Więckiewicz z Inicjatywy Polska, wieloletnia radna Warszawy, zajmie się polityką przestrzenną i kwestiami równościowymi. Justyna Drath, współtwórczyni ruchów miejskich z Razem, ma być odpowiedzialna za edukację i kulturę. Dagmara Misztela, liderka warszawskich Zielonych, będzie się zajmować infrastrukturą, ochroną środowiska, i demokracją lokalną.

Program

Nasze priorytety w nadchodzącej kampanii to uruchomienie przez miasto wielkiego programu budowy tanich mieszkań na wynajem, wsparcie osób starszych oraz rozliczenie afery reprywatyzacyjnej. Chcemy też postawić na rozwój usług publicznych i doprowadzić do obniżenia kosztów życia w mieście.

Strona porozumienia wyborczego http://www.wygrawarszawa.pl/

Strona kandydata na prezydenta Warszawy http://www.janspiewak.pl