Mam tę moc! Masz tę moc!

Wczoraj uczestniczyliśmy i uczestniczyłyśmy w spotkaniu MASZ TĘ MOC! – więc działaj!, które prowadziła członkini olsztyńskiego zarządu okręgu Partii RazemMałgorzata Matuszewska-Boruc.
W tym inspirującym spotkaniu z Kobietami wystąpiły: LOLE Rozbójniczki– nieformalna grupa feministyczna, Katarzyna Guzewicz – malarka i aktywistka społeczna, Dorota Olko – rzeczniczka prasowa Partii Razem, Monika Grochalska – pracowniczka naukowa Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego.

Panie opowiedziały jak odnalazły w sobie moc, którą teraz wykorzystują w różnorakich działaniach na rzecz kobiet. Pokazały, że walka to nie tylko aktywne działanie w telewizji, polityce czy protesty na ulicy, ale także codzienne życie, które nieraz daje im w kość. To dzięki silnej woli kobiety mogą udowodnić, iż są twardzielkami.
W dyskusji aktywny udział wzięły również słuchaczki, które opowiadały o swojej sile – sile Kobiet.

• Wspieramy kobiety, które walczą o swoje prawa!
  • Uważamy, że każda kobieta ma prawo do wolności i traktowania na równi z mężczyznami
  • Żądamy równego traktowania wszystkich dzieci w szkołach, nie zważając na płeć, rasę czy orientację seksualną!

Razem dla kobiet!