ZARZĄD KRAJOWY

Agnieszka Dziemianowicz-Bąk - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Agnieszka Dziemianowicz-Bąk

Z wykształcenia filozofka i pedagożka, z zawodu badaczka społeczna. Od lat zaangażowana na polu edukacji – badała działalność oświatową samorządów, działała w organizacjach aktywizujących młodzież z małych miast, zakładała przedszkola na terenach wiejskich. Mieszka w górach na Dolnym Śląsku.

Maciej Konieczny - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Maciej Konieczny

Pochodzi ze Śląska, mieszka w Warszawie. Pracuje w sektorze pozarządowym, zawodowo zajmuje się partycypacją publiczną. Od lat działa politycznie na rzecz równości i demokracji.

Magda Malińska - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Magda Malińska

Pochodzi z Sochaczewa, mieszka w Warszawie. Od ośmiu lat przekazuje pracodawcom autorskie prawa majątkowe na mocy umów śmieciowych – pisze, poprawia i publikuje teksty innych ludzi. Od pięciu lat „po godzinach” pisze doktorat w ILP UW. Nie angażowała się politycznie, dopóki miarka się nie przebrała

Mateusz Mirys - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Mateusz Mirys

Absolwent łódzkiego kulturoznawstwa ze Zgierza, pracuje w sektorze pozarządowym, głównie jako grafik. Członek Młodych Socjalistów. W ostatnich latach organizował m.in. kampanię przeciwko wyprowadzaniu podatków z Polski przez korporację LPP. Tata małej Róży.

Weronika Samolińska - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Weronika Samolińska

Od 19 czerwca do 22 listopada 2015 roku członkini Zarządu Okręgu Warszawskiego. W wyborach parlamentarnych w 2015 roku pełnomocniczka finansowa KW Razem.

Mateusz Trzeciak - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Mateusz Trzeciak

Tłumacz, aktywista, punkowy gitarzysta, pochodzi z Bielska-Białej, od 10 lat mieszka w Krakowie, pracuje w informatycznym call center. W ostatnich wyborach samorządowych kandydat komitetu Kraków Przeciw Igrzyskom.

Adrian Zandberg - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Adrian Zandberg

Trzydzieści lat temu rodzice przywieźli go z Danii do Polski (bez pytania o zdanie…). Odtąd dokłada starań, żeby Polskę nieco do Danii upodobnić. Po drodze zdarzyło mu się bronić bezpłatnych studiów, organizować protesty przeciw wojnie w Iraku, rozkręcać kampanię przeciwko korporacjom wyprowadzającym zyski do rajów podatkowych, Warszawską Kooperatywę Spożywczą i parę innych inicjatyw. Zawodowo programuje i uczy...

Marcelina Zawisza - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Marcelina Zawisza

Ślązaczka mieszkająca w Warszawie, z wykształcenia polityczka społeczna, z zamiłowania działaczka i społeczniczka. Pochodzi z górniczej, związkowej rodziny. Zaczynała w Młodych Socjalistach i od 9 lat walczy o lepszy świat.

Julia Zimmermann - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Julia Zimmermann

Urodziła się i mieszka w Warszawie. Antropolożka społeczna, absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego. Feministka, specjalistka od organizacji pozarządowych i warunków uprawiania nauki. W Razem zajmuje się m. in. samorządami, polityką społeczną oraz nauką i szkolnictwem wyższym.