ZARZĄD KRAJOWY

Agnieszka Dziemianowicz-Bąk - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Agnieszka Dziemianowicz-Bąk

Z wykształcenia filozofka i pedagożka, z zawodu badaczka społeczna. Od lat zaangażowana na polu edukacji – badała działalność oświatową samorządów, działała w organizacjach aktywizujących młodzież z małych miast, zakładała przedszkola na terenach wiejskich. Mieszka w górach na Dolnym Śląsku.

Maciej Konieczny - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Maciej Konieczny

Pochodzi ze Śląska, mieszka w Warszawie. Pracuje w sektorze pozarządowym, zawodowo zajmuje się partycypacją publiczną. Od lat działa politycznie na rzecz równości i demokracji.

Mateusz Mirys - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Mateusz Mirys

Absolwent łódzkiego kulturoznawstwa ze Zgierza, pracuje w sektorze pozarządowym, głównie jako grafik. Członek Młodych Socjalistów. W ostatnich latach organizował m.in. kampanię przeciwko wyprowadzaniu podatków z Polski przez korporację LPP. Tata małej Róży.

Katarzyna Paprota - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Katarzyna Paprota

Członkini Komitetu Honorowego Parady Równości. Feministka, aktywistka, publicystka, główna koordynatorka XVI Manify, współtwórczyni projektu Bezpieczny Konwent. Prywatnie fotografuje graffiti i gra w brutalne gry wideo.

Maciej Szlinder - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Maciej Szlinder

filozof, socjolog, ekonomista. Doktor nauk humanistycznych. Prezes Polskiej Sieci Dochodu Podstawowego. Redaktor czasopisma naukowego "Praktyka Teoretyczna". Tłumacz. Gdynianin z pochodzenia, Poznaniak z wyboru. Miłośnik kotów, gór, piłki nożnej oraz gier planszowych.

Adrian Zandberg - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Adrian Zandberg

Trzydzieści lat temu rodzice przywieźli go z Danii do Polski (bez pytania o zdanie…). Odtąd dokłada starań, żeby Polskę nieco do Danii upodobnić. Po drodze zdarzyło mu się bronić bezpłatnych studiów, organizować protesty przeciw wojnie w Iraku, rozkręcać kampanię przeciwko korporacjom wyprowadzającym zyski do rajów podatkowych, Warszawską Kooperatywę Spożywczą i parę innych inicjatyw. Zawodowo programuje i uczy...

Marcelina Zawisza - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Marcelina Zawisza

Ślązaczka mieszkająca w Warszawie, z wykształcenia polityczka społeczna, z zamiłowania działaczka i społeczniczka. Pochodzi z górniczej, związkowej rodziny. Zaczynała w Młodych Socjalistach i od 9 lat walczy o lepszy świat.

Julia Zimmermann - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Julia Zimmermann

Urodziła się i mieszka w Warszawie. Antropolożka społeczna, absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego. Feministka, specjalistka od organizacji pozarządowych i warunków uprawiania nauki. W Razem zajmuje się m. in. samorządami, polityką społeczną oraz nauką i szkolnictwem wyższym.