Za nami ostatnia w tej kampanii wyborczej konferencja RAZEM. Dziękujemy, że byliście z nami przez ostatnie miesiące. Udowadniamy, że inna polityka jest możliwa! Wprowadźmy ją w niedzielę do sejmu!

- Okazało się, że można założyć demokratyczną partię, która skupia się wokół programu i postulatów, a nie wokół jednej konkretnej twarzy. Okazało się, że politykę można uprawiać inaczej - nie z telewizorów, nie z billboardów, tylko po prostu na ulicach, rozmawiając z ludźmi! - mówiła Marcelina Zawisza, "jedynka" w Katowicach.

- RAZEM to jest historia tysięcy ludzi, którzy oddolnie zaangażowali się i zbudowali demokratyczny ruch. Ruch, który daje nadzieję, że w Polsce będzie lewica, za którą nie trzeba się będzie wstydzić – Adrian Zandberg, otwierający naszą listę w Warszawie I.

Działacze RAZEM apelowali, by wyborcy głosowali zgodnie ze swoimi poglądami, a nie według kalkulacji. Demokrację będziemy mieć wtedy, jeśli będziemy głosować na ludzi, z którymi się zgadzamy i jeśli sami zaangażujemy się w życie publiczne.