Dziś byliśmy obecni na demonstracji zorganizowanej przez ZNP i koalicję NIE dla chaosu w szkole, żeby wyrazić swój sprzeciw wobec planowanej reformie edukacji. Podczas protestu rodzice, nauczyciele i nauczycielki oraz związkowcy powiedzieli Annie Zalewskiej głośne "nie" dla planowanego przez rządzących trzęsienia ziemi w oświacie.

Razem wierzy, że państwo powinno aktywnie działać na rzecz osób potrzebujących i wyrównywać szanse. Pomysły minister Zalewskiej to krok w tył, zbliżający nas do systemu oświaty, w którym dobra edukacja dostępna jest tylko dla wybranych. Wszyscy wiemy, że polska edukacja potrzebuje zmian. Reforma PiS-u jest jednak politycznie motywowaną prowizorką, która nie naprawia niczego, a niszczy to, co udało się dotąd zbudować.

W sobotę o 12:00 odbędzie się ogólnopolska demonstracja przeciwko planowanej reformie. Bądźmy tam wszyscy, żeby solidarnie zaprotestować przeciwko zmianom, które cofają naszą edukację o kilkanaście lat i uderzają w najsłabszych.