RADA KRAJOWA

Iwo Augustyński - Rada KrajowaRada Krajowa

Iwo Augustyński

Doktor nauk ekonomicznych. Wykładowca na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. W wolnych chwilach bloger. Zwolennik nauki opartej na danych. Chce pokazać, że ekonomia daje narzędzia poprawy bytu wszystkich ludzi a nie tylko najbogatszych.

Wiktoria Aleksandra Barańska - Rada KrajowaRada Krajowa

Wiktoria Aleksandra Barańska

Sanoczanka mieszkająca na stałe w Krakowie, studentka dziennikarstwa oraz polonistyki. Aktywistka działająca na rzecz praw kobiet, współorganizatorka Krakowskiej Manify. Wykonywała wiele różnych prac, a obecnie pracuje jako recepcjonistka w hostelu oraz jako rekruterka.

Beata Błażejczak-Kleczewska - Rada KrajowaRada Krajowa

Beata Błażejczak-Kleczewska

Małgorzata Chełchowska - Rada KrajowaRada Krajowa

Małgorzata Chełchowska

Filip Chudy - Rada KrajowaRada Krajowa

Filip Chudy

Numeryk z Wrocławia, w wolnych chwilach muzyk. Obrońca praw cyfrowych. Marzy o tym, by gospodarka zaczęła wreszcie służyć społeczeństwu.

Urszula Czajer - Rada KrajowaRada Krajowa

Urszula Czajer

Piotr Czerniawski - Rada Krajowa

Piotr Czerniawski

Aktywista, feminista, redaktor wrocławskiego pisma „Rita Baum”. Od kilkunastu lat działa w organizacjach pozarządowych zajmujących się kulturą, polityką społeczną i równościową. Pracuje w agencji koncertowej.

Aneta Barbara Dakało - Rada KrajowaRada Krajowa

Aneta Barbara Dakało

Damian Duszczenko - Rada KrajowaRada Krajowa

Damian Duszczenko

Artur Eichhorst - Rada KrajowaRada Krajowa

Artur Eichhorst

Od urodzenia mieszkaniec Torunia. Kulturoznawca i rusycysta. Działacz Stowarzyszenia Pracownia Różnorodności.

Kaja Filaczyńska - Rada KrajowaRada Krajowa

Kaja Filaczyńska

Lekarka w trakcie specjalizacji z endokrynologii. Ukończyła Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu. Pracowała w szpitalach we Wrocławiu, Legnicy i Opolu. Jej celem jest budowa systemu przyjaznego pacjentom i pracownikom. Jak mówi, chce żyć w Polsce, która dba o zdrowie i jakość życia swoich obywateli. W wolnym czasie lubi czytać książki, jeździć na rowerze i chodzić po górach. Jest w trakcie zdobywania Korony Sudetów.

Grzegorz Gajda - Rada KrajowaRada Krajowa

Grzegorz Gajda

Ekonomista, specjalizuje się w rozwoju międzynarodowym i polityce miejskiej. Przez 10 lat mieszkał na Ukrainie, gdzie realizował reformy w sektorze mieszkaniowym. Teraz pracuje w Europejskim Banku Inwestycyjnym w Luksemburgu i ocenia projekty rozwoju miast proponowane do wsparcia przez tę instytucję. Pochodzi z Warszawy i pragnie do niej wrócić.

Anna Gajdzińska - Rada KrajowaRada Krajowa

Anna Gajdzińska

Anna Gargul - Rada KrajowaRada Krajowa

Anna Gargul

Nauczycielka łaciny (emerytowana, rocznik 1951), pochodzi z Krakowa, ale przed kilku laty osiadła wśród lasów lubuskich. W Razem od 2016, a od stycznia 2017 do końca 2018 członkini ZO Lubuskiego. Wciąż wierzy w możliwość zmiany świata, w możliwość uczciwej polityki i europejskiej Polski. W wolnych chwilach czyta Platona, uprawia ogródek i opiekuje się kilkoma psami oraz kotem.

Anka Górska - Rada KrajowaRada Krajowa

Anka Górska

Mieszkanka powiatu gdańskiego, feministka, matka dwójki dzieci, osoba aktywna i przedsiębiorcza. W swojej działalności społecznej zajmuje się przede wszystkim równym dostępem do szans edukacyjnych i rozwojowych, udziałem kobiet w życiu społecznym, feminizmem socjalnym i wykluczeniem osób z grup dyskryminowanych, w tym LGBT+. Jest zwolenniczką świeckiego państwa. Gra na basie i wspiera inne kobiety, które chcą grać rocka.

Dominik Haska - Rada KrajowaRada Krajowa

Dominik Haska

Karolina Haska - Rada KrajowaRada Krajowa

Karolina Haska

Mieszkanka Wejherowa, z pochodzenia Gdańszczanka. Z pierwszego wykształcenia socjolożka, które uzupełniła studiami pedagogicznymi, historycznymi oraz z zakresu testowania oprogramowania. Obecnie pracowniczka administracyjna. Mama trzyletniej Łucji, zainteresowana jak najszerszymi reformami z obszaru polityki rodzinnej i społecznej.

Martin Irzyk - Rada KrajowaRada Krajowa

Martin Irzyk

Kamila Jarońska - Rada KrajowaRada Krajowa

Kamila Jarońska

Gabriel Kaczyński - Rada KrajowaRada Krajowa

Gabriel Kaczyński

Łukasz Kosmala - Rada KrajowaRada Krajowa

Łukasz Kosmala

Agnieszka Lamek-Kochanowska - Rada KrajowaRada Krajowa

Agnieszka Lamek-Kochanowska

Urodziła się we Wrocławiu, dzieciństwo spędziła w Cieszynie, a od 20 lat mieszka w Bielsku-Białej. Z wykształcenia jest etnografką, antropolożką kultury, absolwentką Uniwersytetu Jagiellońskiego. W Razem działa od samego początku, była członkinią władz okręgu Podbeskidzie, prezeską Stowarzyszenia im. Tadeusza Regera, członkinią redakcji pisma “Równość” oraz współtwórczynią Czarnego Protestu Bielsko-Biała. Działa na rzecz praw kobiet i równości wszystkich w życiu codziennym, angażuje się w pomoc osobom dotkniętym kryzysem bezdomności.

Anna Łagowska - Rada KrajowaRada Krajowa

Anna Łagowska

Dolnoślązaczka, obecnie wrocławianka, samozatrudniona specjalistka komunikacji społecznej. Matka pełnoletniej córki. W wolnych chwilach pisze, organizuje i performuje. Przeważnie drąży tematykę nieodpłatnej pracy kobiet i animacji wspólnot lokalnych lub ciągnie wątki queerowe. Lubi łączyć ze sobą różne bańki.

Jolanta Maćkiewicz - Rada KrajowaRada Krajowa

Jolanta Maćkiewicz

Rodowita torunianka. Z zawodu technik administracji. Pracuje w grupie Neuca. Ma uczącego się syna. Lokalna aktywistka. W wolnych chwilach spaceruje po parkach i lasach.

Adrian Matoga - Rada Krajowa

Adrian Matoga

Tomasz Matraszek - Rada KrajowaRada Krajowa

Tomasz Matraszek

Rocznik 1973. Kujawiak. Nauczyciel historii od dwóch dekad i animator działań organizacji młodzieżowych.

Dawid Matuszek - Rada KrajowaRada Krajowa

Dawid Matuszek

Igor Mencel - Rada KrajowaRada Krajowa

Igor Mencel

Poznaniak, absolwent UAM, gdzie obronił pracę magisterską o europejskiej lewicy i islamie, studiował także w Stambule. Od dwóch lat pracuje w turystyce, wcześniej na lotnisku, w banku, korporacji, a na studiach w kawiarniach i recepcji. W Razem od samego początku partii – by walczyć o państwo dobrobytu i równość. Weganin, interesują go zachowania zwierząt.

Bartosz Migas - Rada KrajowaRada Krajowa

Bartosz Migas

Łodzianin (od dwóch pokoleń), tata, mąż, b. związkowiec, prawnik. Zwolennik ideałów w sercu i zdrowego rozsądku w działaniu.

Jerzy Przystajko - Rada KrajowaRada Krajowa

Jerzy Przystajko

Urodził się w 1985 roku i pochodzi z Opola. Ukończył farmację na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu. Pracuje jako aptekarz, z okienka obserwuje, jak wolny rynek kolonizuje medycynę. W Razem pod hasłem „w służbie zdrowiu, a nie zyskom” zobaczył szansę na państwo stojące na straży zdrowia obywateli.

Monika Radecka - Rada KrajowaRada Krajowa

Monika Radecka

Monika Sulka - Rada KrajowaRada Krajowa

Monika Sulka

Mieszkanka Piotrkowa Trybunalskiego. Do Razem wstąpiła w 2015 roku, w okresie od maja 2016 do czerwca 2017 członkini Krajowego Sądu Koleżeńskiego Razem. Zawodowo i z zamiłowania specjalistka ds. bhp - propagująca kulturę bezpieczeństwa pracy. Doktorantka na Wydziale Nauk Ekonomicznych Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Autorka i współautorka publikacji naukowych m.in.: "Polityka państwa wobec bezrobocia" czy "Koszty wypadków przy pracy (na przykładzie Zakładu Karnego w Czerwonym Borze)". Prywatnie szczęśliwa mama

Justyna Szpanowska - Rada KrajowaRada Krajowa

Justyna Szpanowska

Monika Szymańska - Rada KrajowaRada Krajowa

Monika Szymańska

Jacek Wesołowski - Rada KrajowaRada Krajowa

Jacek Wesołowski

Projektant gier komputerowych, programista, publicysta, tłumacz, producent i mikroprzedsiębiorca. Zwolennik zdecydowanych rozwiązań przedstawianych umiarkowanym językiem.

Joanna Wicha - Rada KrajowaRada Krajowa

Joanna Wicha

Pielęgniarka i socjolożka. Od trzydziestu lat w służbie zdrowia. Obecnie pracuje w szpitalu dziecięcym. Mieszka w Warszawie. W Razem od wiosny 2015 r. Przekonana o tym, że dobrze zarządzane państwo, może być gwarantem godnego życia jego obywateli. Prywatnie miłośniczka kotów i wypraw rowerowych.

Marcin Wolniewicz - Rada KrajowaRada Krajowa

Marcin Wolniewicz

Torunianin na emigracji, zaangażowany w Razem, żeby mieć po co wracać. Z zawodu muzyk, pracuje jako informatyk. Marzy o aktywnym politycznie społeczeństwie i przekazaniu większej decyzyjności miastom i samorządom.

Tomasz Zawada - Rada KrajowaRada Krajowa

Tomasz Zawada