RADA KRAJOWA

Iwo Augustyński - Rada KrajowaRada Krajowa

Iwo Augustyński

Doktor nauk ekonomicznych. Wykładowca na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. W wolnych chwilach bloger. Zwolennik nauki opartej na danych. Chce pokazać, że ekonomia daje narzędzia poprawy bytu wszystkich ludzi a nie tylko najbogatszych.

Wiktoria Aleksandra Barańska - Rada KrajowaRada Krajowa

Wiktoria Aleksandra Barańska

Sanoczanka mieszkająca na stałe w Krakowie, studentka dziennikarstwa oraz polonistyki. Aktywistka działająca na rzecz praw kobiet, współorganizatorka Krakowskiej Manify. Wykonywała wiele różnych prac, a obecnie pracuje jako recepcjonistka w hostelu oraz jako rekruterka.

Łukasz Boniecki - Rada KrajowaRada Krajowa

Łukasz Boniecki

Małgorzata Chełchowska - Rada KrajowaRada Krajowa

Małgorzata Chełchowska

Filip Chudy - Rada KrajowaRada Krajowa

Filip Chudy

Numeryk z Wrocławia, w wolnych chwilach muzyk. Obrońca praw cyfrowych. Marzy o tym, by gospodarka zaczęła wreszcie służyć społeczeństwu.

Piotr Czerniawski - Rada Krajowa

Piotr Czerniawski

Aktywista, feminista, redaktor wrocławskiego pisma „Rita Baum”. Od kilkunastu lat działa w organizacjach pozarządowych zajmujących się kulturą, polityką społeczną i równościową. Pracuje w agencji koncertowej.

Damian Duszczenko - Rada KrajowaRada Krajowa

Damian Duszczenko

Laurie Debeni - Rada KrajowaRada Krajowa

Laurie Debeni

Anna Gargul - Rada Krajowa

Anna Gargul

Anka Górska - Rada KrajowaRada Krajowa

Anka Górska

Mieszkanka powiatu gdańskiego, feministka, matka dwójki dzieci, osoba aktywna i przedsiębiorcza. W swojej działalności społecznej zajmuje się przede wszystkim równym dostępem do szans edukacyjnych i rozwojowych, udziałem kobiet w życiu społecznym, feminizmem socjalnym i wykluczeniem osób z grup dyskryminowanych, w tym LGBT+. Jest zwolenniczką świeckiego państwa. Gra na basie i wspiera inne kobiety, które chcą grać rocka.

Bartosz Grucela - Rada Krajowa

Bartosz Grucela

Tomasz Grzyb - Rada KrajowaRada Krajowa

Tomasz Grzyb

Rzeszowianin, student międzywydziałowych studiów przyrodniczych. Korepetytor, który swoją przyszłość wiąże z nauczaniem. W Razem od 2015 roku. Organizował pierwsze na Podkarpaciu demonstracje przeciwko zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej, blokował też Ordo Iuris na uczelniach. W 2018 współorganizował I Marsz Równości w Rzeszowie.

Karolina Haska - Rada KrajowaRada Krajowa

Karolina Haska

Mieszkanka Wejherowa, z pochodzenia Gdańszczanka. Z pierwszego wykształcenia socjolożka, które uzupełniła studiami pedagogicznymi, historycznymi oraz z zakresu testowania oprogramowania. Obecnie pracowniczka administracyjna. Mama trzyletniej Łucji, zainteresowana jak najszerszymi reformami z obszaru polityki rodzinnej i społecznej.

Monika Kamrowska - Rada KrajowaRada Krajowa

Monika Kamrowska

Łukasz Kosmala - Rada KrajowaRada Krajowa

Łukasz Kosmala

Dorota Koszal - Rada KrajowaRada Krajowa

Dorota Koszal

Wiola Krysiak - Rada KrajowaRada Krajowa

Wiola Krysiak

Pochodzi z małej miejscowości Bolimów, obecnie mieszka w Łodzi. Skończyła pracę socjalną, doświadczenie polityczne zdobyła w Młodych Socjalistach i Zielonych. Priorytetem jest dla niej równość w każdej dziedzinie życia.

Adrian Matoga - Rada Krajowa

Adrian Matoga

Tomasz Matraszek - Rada KrajowaRada Krajowa

Tomasz Matraszek

Rocznik 1973. Kujawiak. Nauczyciel historii od dwóch dekad i animator działań organizacji młodzieżowych.

Sara Prussak - Rada KrajowaRada Krajowa

Sara Prussak

Gdańszczanka, feministka, anglistka. Urodzona w 1990 roku, działalność społeczną zaczęła od dorywczego wolontariatu. Wiosną 2016 zrozumiała, że czas aktywnie zabiegać o lepszą Polskę i wstąpiła do Razem, gdzie zaangażowała się przede wszystkim w obronę praw reprodukcyjnych kobiet. Chce polityki równościowej dla kobiet, społeczności LGBTQ+, mniejszości etnicznych i religijnych, oraz grup wykluczonych ekonomicznie. Kocha kotki.

Jerzy Przystajko - Rada KrajowaRada Krajowa

Jerzy Przystajko

Urodził się w 1985 roku i pochodzi z Opola. Ukończył farmację na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu. Pracuje jako aptekarz, z okienka obserwuje, jak wolny rynek kolonizuje medycynę. W Razem pod hasłem „w służbie zdrowiu, a nie zyskom” zobaczył szansę na państwo stojące na straży zdrowia obywateli.

Martin Saczek - Rada KrajowaRada Krajowa

Martin Saczek

Działacz samorządowy i lewicowy z Częstochowy. Z wykształcenia specjalista ds. zarządzania w biznesie i innowacji ekologicznych. Wierzy w sprawiedliwość społeczną. Nie wierzy w wolny rynek.

Monika Sulka - Rada KrajowaRada Krajowa

Monika Sulka

Mieszkanka Piotrkowa Trybunalskiego. Do Razem wstąpiła w 2015 roku, w okresie od maja 2016 do czerwca 2017 członkini Krajowego Sądu Koleżeńskiego Razem. Zawodowo i z zamiłowania specjalistka ds. bhp - propagująca kulturę bezpieczeństwa pracy. Doktorantka na Wydziale Nauk Ekonomicznych Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Autorka i współautorka publikacji naukowych m.in.: "Polityka państwa wobec bezrobocia" czy "Koszty wypadków przy pracy (na przykładzie Zakładu Karnego w Czerwonym Borze)". Prywatnie szczęśliwa mama

Monika Szymańska - Rada KrajowaRada Krajowa

Monika Szymańska

Piotr Trysiński - Rada KrajowaRada Krajowa

Piotr Trysiński

Z wykształcenia mechatronik, z zawodu prekariusz. Mieszka w Lublinie, pochodzi z południowych rubieży Mazowsza. Aktywista, demokratyczny socjalista. Chce walczyć o Polskę wolną, równą i solidarną. Od lutego 2017 do maja 2018 członek Zarządu Okręgu Lubelskiego Razem.

Jacek Wesołowski - Rada KrajowaRada Krajowa

Jacek Wesołowski

Projektant gier komputerowych, programista, publicysta, tłumacz, producent i mikroprzedsiębiorca. Zwolennik zdecydowanych rozwiązań przedstawianych umiarkowanym językiem.

Joanna Wicha - Rada KrajowaRada Krajowa

Joanna Wicha

Pielęgniarka i socjolożka. Od trzydziestu lat w służbie zdrowia. Obecnie pracuje w szpitalu dziecięcym. Mieszka w Warszawie. W Razem od wiosny 2015 r. Przekonana o tym, że dobrze zarządzane państwo, może być gwarantem godnego życia jego obywateli. Prywatnie miłośniczka kotów i wypraw rowerowych.

Marcin Wolniewicz - Rada KrajowaRada Krajowa

Marcin Wolniewicz

Torunianin na emigracji, zaangażowany w Razem, żeby mieć po co wracać. Z zawodu muzyk, pracuje jako informatyk. Marzy o aktywnym politycznie społeczeństwie i przekazaniu większej decyzyjności miastom i samorządom.

Tomasz Zawada - Rada KrajowaRada Krajowa

Tomasz Zawada