Europejska Wiosna w Warszawie!

Wydarzenie “Europejska Wiosna – Razem dla Solidarnej Europy!” już za nami! 23 czerwca wraz z udziałem przedstawicieli i przedstawicielek ruchów, partii i organizacji z różnych miejsc w Europie przedstawiliśmy wspólny projekt głębokiej transformacji Unii Europejskiej – Nowy Ład dla Europy.

Nowy Ład dla Europy

Kliknij w obrazek, żeby przejść do programu

“Europejską Wiosnę” – koalicję, która w maju 2019 roku wystartuje wspólnie w wyborach do Parlamentu Europejskiego – tworzą lewicowe partie i inicjatywy z całego kontynentu. Polskę reprezentuje Partia Razem. Już dziś chcemy pokazać wizję, z jaką za niecały rok pójdziemy do wyborów. Jesteśmy przekonani, że jeśli Unia Europejska ma przetrwać, to musi się zmienić.  Tylko lewica ma dziś odwagę budować ambitną wizję europejskiej przyszłości, a tej odwagi Europa potrzebuje. Potrzebuje odważnego, europejskiego projektu – i taki zaprezentowaliśmy w ten weekend w Warszawie.

Wśród gości znaleźli się m.in.: Janis Warufakis, Agnieszka Dziemianowicz-Bąk, Tomislav Tomasevic, Isabelle Thomas, Adrian Zandberg,  Benoit Hamon, Jan Śpiewak.