Стабільне працевлаштування

Більшість людей в Польщі заробляють на життя власною працею. Партія “Разом” незмінно стоїть на їхньому боці.

Гідна заробітна плата

Держава має можливість припинити практику виплат заробітних плат, на які важко прожити до кінця місяця. Мінімальна заробітна плата повинна бути не нижчою ⅔ середньої заробітної плати в країні. Держава може і повинна бути надійним і чесним роботодавцем. Вчителі, медсестри, персонал в домах опіки, працівники культури, пожежники, держслужбовці – всі ці люди роблять важливу роботу для суспільства. Необхідно почати винагороджувати їх працю належним чином.

5030 польських злотих брутто

пропонована нами мінімальна заробітна плата (з податками зі сторони працівника)

1,3 мільйона

працівників мали підписані “сміттєві договори” зі своїми роботодавцями (умова злеценя і умова о дзело) у 2018 р.

Стабільне працевлаштування

Час покінчити зі “сміттєвими договорами”! Кожен заслуговує на повноцінну відпустку, медичне страхування, стабільність та безпеку. Національна інспекція праці повинна отримати інструменти впливу, щоб надати кожній людині яка працевлаштована за “сміттєвим договором” права звичайного працівника. Ми запровадимо програму гарантування зайнятості – органи місцевого самоврядування гарантуватимуть всім безробітним роботу за гідну оплату праці.

Справедливі податки

На сьогодні економіка Польщі в основному утримується за рахунок працівників. Світові корпорації ухиляються від сплати податків. Найбагатші люди виводять зароблені в Польщі гроші на Кіпр чи Кайманові острови. Ми знизимо податки для більшості населення, скасуємо єдиний податок („podatek liniowy”, який складає 19%) для компаній і посилимо податкову систему для того, щоб багаті нарешті перестали грабувати суспільство.

fotografia cytowanych

Не дозволимо корпораціям платити менші податки, ніж роблять це звичайні люди, – ми на стороні мільйонів, а не мільйонерів!

МАЦЕЙ КОНЄЧНИ, ДЕПУТАТ СЕЙМУ ПОЛЬЩІ

35-годинний робочий тиждень

Скоротимо робочий тиждень з 40 до 35 годин при збереженні рівня заробітної плати. Завдяки новим технологіям продуктивність праці значно зросла, проте люди працюють так само довго як раніше. Працівники страждають від перевтоми, що негативно позначається на стані їх здоров'я та якості життя. Держава повинна гарантувати кожному час для сім’ї, час для громадської діяльності та відпочинку.

1766 годин

Поляки в середньому проводять на роботі 1766 годин в рік. Це чи не найбільший показник в Європі!
fotografia cytowanych

Ми працюємо найбільше в Європі, і це не обов'язково повинно так бути. Скорочення робочого тижня до 35 годин – це додаткова година для відпочинку, проведення часу з сім’єю або розвитку хобі

АННА ГУРСКА, ЧЛЕН ПРАВЛІННЯ ПАРТІЇ “РАЗОМ”

Вільні профспілки

Будемо сприяти створенню профспілок і припинимо утискання та переслідування людей, які борються за кращі умови та гідну оплату праці. Спростимо процедуру подання колективного позову, а профспілковий внесок можна буде відрахувати від податку. Ніхто краще не подбає про інтереси працівників, ніж зроблять це вони самі, звісно за умови якщо держава дасть їм таку можливість!

fotografia cytowanych

Постійне перешкоджання діяльності профспілок підлягає покаранню в Польщі лише теоретично, і варто врешті-решт почати притягувати до відповідальності за це на практиці

АДРІАН ЗАНДБЕРГ, ДЕПУТАТ СЕЙМУ ПОЛЬЩІ