ZARZĄD KRAJOWY

Anna Górska

Bartosz Grucela - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Bartosz Grucela

Urodzony w 1986 r. w Olsztynie na Warmii. Absolwent stosunków międzynarodowych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Po dwukrotnej emigracji zarobkowej na Wyspy powrócił do rodzinnego miasta gdzie pracuje w samorządzie województwa warmińsko-mazurskiego i zajmuje się współpracą międzynarodową Warmii i Mazur. Organizował walkę o pozostawienie ulicy Dąbrowszczaków w Olsztynie. Miejski aktywista i społecznik. Uwielbia rowery, bieganie i kajaki. Kibic FC Barcelona i Stomilu Olsztyn.

Paulina Matysiak - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Paulina Matysiak

Urodziła się w Kutnie w 1984 roku, a dorosłe życie spędziła w Toruniu. Współautorka petycji dotyczącej wprowadzenia Europejskiej Karty Równości Kobiet i Mężczyzn w Życiu Lokalnym w miastach województwa kujawsko-pomorskiego. Bojowniczka broniąca żeńskich końcówek, która w wolnych chwilach układa do przyjaciół listy, czyta dobrą literaturę i cieszy się kolorowymi atramentami. I jak na prawdziwą lewaczkę przystało, pisze lewą ręką.

Maciej Szlinder - Zarząd KrajowyZarząd Krajowy

Maciej Szlinder

filozof, socjolog, ekonomista. Doktor nauk humanistycznych. Prezes Polskiej Sieci Dochodu Podstawowego. Redaktor czasopisma naukowego "Praktyka Teoretyczna". Tłumacz. Gdynianin z pochodzenia, Poznaniak z wyboru. Miłośnik kotów, gór, piłki nożnej oraz gier planszowych.

Joanna Wicha - Rada KrajowaRada Krajowa

Joanna Wicha

Pielęgniarka i socjolożka. Od trzydziestu lat w służbie zdrowia. Obecnie pracuje w szpitalu dziecięcym. Mieszka w Warszawie. W Razem od 2015 r. Przekonana o tym, że dobrze zarządzane państwo, może być gwarantem godnego życia jego obywateli. Prywatnie miłośniczka kotów i wypraw rowerowych.