Bielsko-Biała: Miasto za 15 lat. Szanse i zagrożenia

Debata „Bielsko-Biała za 15 lat. Szanse i zagrożenia” odbyła się w gronie osób o różnych poglądach i przynależności partyjnej. Zdefiniowaliśmy problemy miasta, swoją opinię wyrazili również mieszkańcy. To ważne, by móc wspólnie dyskutować.

• Jaka jest wizja Bielska-Białej za 15 lat?
  • Czy będzie to nowoczesne miasto przyszłości?
  • A może tak naprawdę niewiele się zmieni?
  • Z jakimi problemami przyjdzie się jej mieszkańcom zmierzyć?

Chcemy wspólnie zastanowić się nad przyszłością miasta, które na przestrzeni lat bardzo się zmieniło. W jakim kierunku zmierzamy? Poznaj opinie mieszkańców Bielska-Białej i podziel się własną.

Debata Bielsko-Biała za 15 lat

Publicerat av Razem Podbeskidzie den 23 februari 2018

Zaproszeni goście to ludzie związani z miastem, którzy biorą czynny udział w jego kształtowaniu poprzez działalność społeczną, polityczną oraz kulturową: Przemysław Drabek (wiceprzewodniczący Rady Miejskiej w Bielsku-Białej, kandydat na prezydenta Bielska-Białej w 2014 r., członek PiS), Agnieszka Gorgoń-Komor (radna Rady Miejskiej w Bielsku-Białej, członkini PO), Aleksandra Kania (studentka Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, „redakcjaBB”), Agnieszka Lamek-Kochanowska (członkini Zarządu Okręgu Razem Podbeskidzie, współorganizatorka Czarnych Protestów), Rafał Matyja (politolog, publicysta, profesor Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie, od kilku lat mieszkaniec Bielska-Białej), Janusz Okrzesik (samorządowiec, nauczyciel akademicki, były poseł i senator, kandydat na prezydenta Bielska-Białej w 2014 r., członek stowarzyszenia Niezależni.BB). Spotkanie prowadziła Katarzyna Gasparska.

Przeanalizowaliśmy ankiety, dzięki którym dowiedzieliśmy się jak udoskonalić formułę naszych spotkań oraz, co najważniejsze, jakie tematy poruszyć na następnych.

Tydzień temu odbyła się Debata "Bielsko-Biała za 15 lat. Szanse i zagrożenia". Spotkanie odbyło się w gronie osób o…

Publicerat av Razem Podbeskidzie den 2 mars 2018