Oświadczenie Zarządu Krajowego Partii Razem w sprawie strajku nauczycieli Oświadczenie Zarządu Krajowego Partii Razem w sprawie strajku nauczycieli

Nauczanie to ciężka i odpowiedzialna praca. Niestety, kolejne rządy po 1989 r. nie uznawały za stosowne przyznać wykonującym ją osobom godnej płacy. Dlatego w pełni popieramy postulaty środowisk nauczycielskich i akcję strajkową prowadzoną przez Związek Nauczycielstwa Polskiego i Forum Związków Zawodowych. Najwyższy czas, żeby pracownicy i pracownice polskiej oświaty dostali przyzwoite pensje!

Tym bardziej rozczarowuje nas postawa przewodniczącego nauczycielskiej “Solidarności”, który - wbrew postawie członków własnego związku - postanowił być marionetką w rękach Beaty Szydło i Anny Zalewskiej. Szczęśliwie na te propagandowe sztuczki rządu nie nabrały się nie tylko nauczycielki, ale również rodzice i przedstawiciele innych grup zawodowych, wyrażający masowo poparcie dla strajku.

Solidarność naszą bronią!

Zarząd Krajowy Partii Razem